Fulkaan x virtueel koor

apr 10, 2020 | Nieuws, Projecten

We moeten met z’n allen binnen blijven, dus maken we er het beste van. De drang om te zingen kruipt bij velen waar het niet gaan kan, dus laten we dan digitaal samen zingen!

Het idee is simpel: iedereen zingt thuis zijn/haar partij in en neemt dat op met audio én video. Dat mag op je laptop, tablet of telefoon. Wij brengen alle inzendingen samen en maken er een video van een groot online koor van. Zing je mee? 

Dit is het nummer: See you again van Charlie Puth

Instructies meedoen aan See You Again.
Om mee te doen met het virtuele koor, oefen je het liedje See You Again en neem je jezelf op. De bladmuziek vind je hier [SopraanAltTenorBasSATB].

Om je te helpen én om er straks gemakkelijk een groot koor van te maken, hebben we een paar guidetracks gemaakt. Dit is de orkestband van het liedje met ingezongen partijen, zodat je kunt meezingen. Deze guidetracks hebben we in een aantal varianten, namelijk:

Guidetrack Sopraan- klik hier.
Guidtetrack Alt – klik hier.
Guidetrack Tenor – klk hier.
Guidetrack Bas – klik hier.
Guidetrack SATB – klik hier.

Zoals je ziet kun je met je eigen partij meezingen, maar als je wilt is er ook een versie waar je alle partijen zachter hoort.

We geven alvast een aanzet hoe het er uit moet komen te zien [klik hier als de video niet goed wordt weergegeven]:

Instructies voor het opnemen
Zoals je hoort is er in elke guidetrack een synchronisatiehulp gemaakt (1-2-3-4, 2-2-3-4, Klap!). Dit is zodat we straks het geluid en de video makkelijk kunnen synchroniseren. We willen je vragen om in de opname in beeld te klappen op het moment dat dit in de guidetrack aangegeven wordt.

Je kunt de video opnemen zoals het jou het beste uitkomt: met je telefoon, tablet, laptop of camera. Heb je zelf ook een goede microfoon: helemaal perfect! Wat wel belangrijk is: we willen graag alleen je eigen stem horen. Zorg ervoor dat je op een ander apparaat de guidetrack afspeelt en gebruik daarvoor een koptelefoon of oortje, zodat in de opname die je ons toestuurt alleen jouw stem te horen is. Verzoekje van de afdeling video: zorg ervoor dat je filmpje in een liggend formaat is.

Het resultaat: