Fulkaan x VERS Festival: workshop Broken Brass

dec 3, 2019 | Nieuws, Projecten, workshops

Een hele toffe workshop die je driedubbeldik in je agenda mag zetten: Broken Brass geeft tijdens VERS Festival in Sneek een uniek inkijkje in de sound van de band.

LET OP: de inschrijving is gesloten!

Workshop Broken Brass
Ben je blazer en wil je weten hoe de Broken Brass sound tot stand komt, wat daar bij komt kijken en hoe je bijvoorbeeld effect pedals kan gebruiken bij blaasinstrumenten? Speel je in een ritmesectie en wil je een keer meespelen in de groove van Broken Brass? Doe dan mee met de Broken Brass workshop.

Tijdens de workshop worden (amateur)muzikanten uitgedaagd om op een nieuwe manier naar hun instrument te kijken. De workshop is geschikt voor alle koper- en houtblazers, drummers en percussionisten. De workshop is uitdagend voor zowel jeugd als volwassenen, en kan op het niveau van de doelgroep worden aangepast. Deze workshop geeft niet alleen een dosis energie en speelplezier, maar laat ook ruimte voor improvisatie, eigen inbreng en creativiteit. Er wordt gewerkt aan (een van de) nummers uit het ‘Broken Brass Songbook’ en dit resulteert uiteindelijk in een gezamenlijk optreden. De workshop wordt gegeven door de bandleden van Broken Brass. Alle deelnemers worden begeleid door een workshopleider van hun eigen instrument en kijken mee over de schouder van de andere instrumenten.

Tijdens de workshop van Fulkaan gaat Broken Brass met jonge blazers en slagwerkers (jij dus) een stel hard hitting brass power-composities instuderen. ‘s Avonds om 19.00 uur verzorgen de deelnemers aan de workshop met Broken Brass de opening van VERS!

  • Zaterdag 8 februari
  • 14.00 – 17.00 workshop
  • 19.00 optreden
  • Het Bolwerk, Sneek
  • Aanmelden via dit formulier:

Na een korte introductie wordt er in twee groepen aan het nummer gewerkt. In de ene groep wordt er inhoudelijk naar de muziek gekeken, waarbij onder andere manier van spelen, articulatie, houding, ademhaling, maar vooral ook (podium)presentatie en spelplezier aan bod komt. De andere groep houdt zich bezig met improvisatie en/of met het gebruik van de effectpedalen bij blaasinstrumenten. Broken Brass gebruikt bij live-shows effect pedalen om sounds en effecten als reverb, delay, octaver, chorus en flanger toe te passen. Tijdens dit onderdeel van de workshop ervaren de deelnemers zelf welk effect dit heeft op de sound van het blaasinstrument en ze worden uitgedaagd zelf keuzes te maken in het gebruik van de pedalen. Uiteindelijk komt alles bij elkaar in een gezamenlijke repetitie én de avond-uitvoering op het festival!