Docenten

GASTDOCENTEN & WORKSHOPLEIDERS 2022

Pearl Jozefzoon

In 2010 deed Pearl mee aan het eerste seizoen van The Voice of Holland waar de monden van de jury openvielen door haar loepzuivere stem. Ze eindigde als tweede en ging daarna door als soloartiest. Ze stond met Nick & Simon vier keer in een uitverkocht Gelredome met Symphonica in Rosso en won het tv-programma Van Popster tot Operaster. Van september 2014 tot februari 2015 schitterde Pearl als hoofdrolspeelster in de musical Dreamgirls van Albert Verlinde Entertainment. Ze bracht in totaal drie albums uit: in 2013, 2017 en 2020, maar we kennen haar misschien nog wel het meeste van de cover van Vivo Per Lei (Andrea Bocelli) die ze samen met Nick Schilder zong tijdens Live Symphonica in Rosso.

De Omniband

De Omniband is een driekoppig muziektheatercollectief bestaande uit Jochem van Hoogdalem, Sander Borst en Douwe Nauta. De drie jongens hebben elkaar ontmoet in het Ricciotti Ensemble, een broedplaats voor muzikanten die alles nèt een beetje anders willen en vinden dat de wereld wel wat gezelliger mag.

Pouriya Jaberi
Pouriya werd geboren in Iran. Muziek werd er in zijn familie met de paplepel ingegoten, waardoor zijn muzieklessen begonnen op zijn achtste jaar. Van zijn getalenteerde oudere broer leerde hij de daf te bespelen, waarna de liefde voor percussie-instrumenten een feit was. Van zijn andere broer leerde hij de Tanboor te bespelen, wat een grote invloed heeft gehad op zijn verdere muzikale carrière. In Iran won hij al op jonge leeftijd diverse prijzen voor zijn muzikale prestaties. In de jaren daarna reisde hij met zijn instrumenten door Europa, Azië en Australië. In Nederland bleef hij uiteindelijk hangen. Pouriya treedt op met diverse bands en muziekgroepen en opende daarnaast een winkel in Iraanse muziekinstrumenten, die hij zelf maakt. 

Bas Duister

Sinds Bas Duister (1987) begon met studeren aan Codarts Rotterdam maakte zijn carrière als trompettist grote sprongen. Op 17-jarige leeftijd zat Bas te luisteren bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest toen zijn telefoon in de pauze ging. ‘Heb jij je trompet mee?’, vroeg zijn docent André Heuvelman. Daarna stond Duister op het balkon een bühne partij van Pini di Roma van Respighi mee te spelen en remplaceerde de rest van de week mee. Dat bleef bij andere orkesten en ensembles niet onopgemerkt, en het Nederlands Blazers Ensemble is dan ook sinds 2008 deze trompettist rijker. Bas richtte in 2013 koperkwintet Pelgrim Brass op met collega’s in Stadsbrouwerij de Pelgrim te Rotterdam. Inmiddels zijn zij twee cd’s verder.

Di Gojim

Di Gojim is een Nederlandse muziekgroep die Klezmer en Balkan muziek speelt. In 1988 is de groep opgericht door Jaap Mulder en Tseard Nauta. De naam is afgeleid van het Jiddische woord “goj” wat ‘de niet-joden’ betekent.  Na een jarenlange samenwerking besluit oprichter Jaap Mulder nog maar kort geleden, in 2022, te stoppen met de Klezmergroep. Ondanks zijn afscheid gaat de groep door met het verspreiden van een muzikaal spektakel met energieke humor. Naar eigen zeggen ‘de kracht’ van klezmerband Di Gojim!

Anne van den Berg

Op 7-jarige leeftijd raakte Anne van den Berg in de ban van muziek. Hij volgde muzieklessen aan de streekmuziekschool van de Noordwest Veluwe, waar hij op 15-jarige leeftijd zijn D-diploma op bugel behaalde. In 1999 begon Anne zijn trompetstudie aan het conservatorium en behaalde in 2004 zijn bachelor diploma. Het dirigeren leerde Anne van zijn opa. Met zijn HaFaBra-directie diploma op zak, begon hij in 2008 aan zijn dirigeercarrière. Hij sleepte meerdere titels in de wacht, met als kroon op zijn werk het behalen van de Wereldtitel op het Wereldkampioenschap in de 1e divisie fanfare op het WMC 2017 te Kerkrade. Naast het dirigeren van fanfareorkesten is Anne ook actief als dirigent van brassbands. Daarmee is de prijzenkast behoorlijk uitgebreid, waaronder 5 keer Nederlands Kampioen, 5 keer Open Europees Kampioen, 2 2e plaatsen op het WMC te Kerkrade en de Europese Kampioenschappen te Rotterdam.

Stefan de Groot

Vanaf het moment dat Stefan in 1987 in Aduard geboren werd bleek muziek zijn passie te zijn. Hij studeerde bastuba aan het conservatorium en voegde daar later een studie Hafabra Directie aan toe. Stefan dirigeert het Juliëtte van CMV Juliana Aduard en het A-orkest. Ook maakt hij deel uit van het Borealis Brass Quintet waarmee hij concerten gaf in o.a. het Concertgebouw in Amsterdam, Theater Carré in Amsterdam en De Oosterpoort in Groningen. Daarnaast heeft hij ingevallen bij militaire orkesten zoals de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ en Het orkest van de Koninklijke Luchtmacht en speelt hij geregeld bij professionele gezelschappen zoals het Nationaal Symfonisch Kamerorkest, Orkest “de Ereprijs” (moderne muziek) en Sinfonia Rotterdam.

 

 Ivo Kouwenhoven

Ivo Kouwenhoven werd geboren in Rotterdam. Al op jonge leeftijd werd hij door zijn opa, die heel zijn leven al amateur muzikant was, enthousiast gemaakt voor de blaasmuziek. Na twee jaar blokfluitles te hebben gehad van zijn moeder, werd hij op zijn 9e lid van de Oud-Beyerlandse muziekvereniging “Harmonie” waar hij cornet ging spelen. In 1996 studeerde hij af aan het Rotterdams Conservatorium met als hoofdvak hoorn. Momenteel is hij werkzaam als docent en dirigent van verschillende muziekverenigingen en werkt hij sinds 1997 als vaste componist voor Tierolff Muziekcentrale. Zijn uitgave van “De Blokfluit Rock” is momenteel erg populair in de VS. Ivo is als componist autodidact.

Jan Ruerd Oosterhaven

Jan Ruerd Oosterhaven is interdisciplinair kunstenaar en meester in de improvisatie. Hij leert muzikanten te improviseren op hun instrumenten, op alle mogelijke niveaus. Zelf speelt hij elektrische en dubbele basgitaar. Hij is muziekdocent, kunstenaar, gitaarbouwer en grafisch designer. 

Disclaimer

Fulkaan is een initiatief van Keunstwurk en wordt mede mogelijk gemaakt door: OMF, SAKO en STAF.

Wil je meer weten over hoe wij omgaan met cookies en welke wij exact gebruiken? Lees ons privacybeleid.

Fulkaan wordt mogelijk gemaakt door: