Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Fulkaan x Oranjewoud Festival

Fulkaan x Oranjewoud Festival

Fulkaan x Oranjewoud Festival: drie exclusieve workshops voor jong talent!

In samenwerking met Oranjewoud Festival biedt Fulkaan drie te gekke workshops aan op donderdag 30 mei, speciaal voor jong Fries talent.

 

Inschrijven

 

WORKSHOP JULIA PHILIPPENS
Laat je uitdagen door Julia Philippens, jazzvioliste bij Fuse en regelmatig op televisie te zien bij Podium Witteman. Samen met haar pianist Xavi Torres leert ze je swingen, improviseren, spelen wat er in je opkomt en hoe je tegelijk naar anderen kunt luisteren. Ontdek zelf hoe groovy je kan zijn: laat je noten maar thuis en laat je instrument shinen! (deze workshop is geschikt voor alle blaas- en strijkinstrumenten)

 

WORKSHOP YOUTH PERCUSSION POOL
Swing mee in het ritme van de Youth Percussion Pool! Deze unieke slagwerk-workshop is een internationaal educatief project van de enthousiaste percussioniste Tatiana Koleva. Haar performances gebruikt ze als open platform om andere muzikanten te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en samen spannende nieuwe programma’s te maken op festivals en andere inspirerende plekken. Beleef het zelf op Oranjewoud Festival!

 

MASTERCLASS ANDREAS MADER
De jonge saxofonist Andreas Mader vormt met zijn pianist Christos papa het meesterlijke duo M/P. Samen wonnen ze de Dutch Classical Talent Tour 2019/20, wat het duo optredens door heel Europa opleverde. Daar laten ze volop zien dat saxofoon en piano een fantastische combinatie is. Op het Oranjewoud Festival geeft Andreas je een persoonlijke masterclass van 15 minuten met een muziekstuk dat je zelf hebt gekozen. Luister daarnaast naar de tips en trics die Andreas geeft aan de andere kandidaten. Omdat dit een persoonlijke masterclass is, zijn er maar 6 plekken beschikbaar. Schrijf je dus snel in!

 

INFO
Donderdag 30 mei 2019
19:30-21:00 uur
Oranjewoud Festival (naast Heerenveen)

 

Let op: er is beperkt plek. Deelname kost 10 euro. Heb je je al ingeschreven voor de Fulkaan Simmer Akademy? Dan mag je gratis meedoen aan de workshops op Oranjewoud Festival! Dus als je slim bent, schrijf je je daar eerst nog even voor in 🙂

 

Fulkaan
Fulkaan is talentontwikkelaar voor HaFaBra in Friesland. Jongeren vinden bij Fulkaan het hele jaar door inspiratie, kennis en plezierige ontmoetingen. Bij de jaarlijkse 5-daagse Simmer Akademy doen ze waardevolle les-, podium- en levenservaring op. Inschrijven voor de Simmer Akademy van 2019 kan via deze link: https://www.fulkaan.nl/simmer-akademy/inschrijven/

 

Nieuw dit jaar: Kies je eigen cross-over

Nieuw dit jaar: Kies je eigen cross-over

Nieuw dit jaar: kies je eigen cross-over! We gaan tijdens de Simmer Akademy van 2019aan de slag met twee verschillende cross-overs. Samen met de andere drie disciplines werk je aan een toffe eindproductie die je op de zaterdagmiddag presenteert aan ouders, familie, vrienden en belangstellenden. Je kunt kiezen tussen Musical en Urban-Classic:

URBAN-CLASSIC

Stel je een Shakespeare klassieker voor en trek hem een strak urban jasje aan. In deze grensverleggende cross-over gaan we de uitdaging aan: verbeter je performance, ontdek urban en contemporary dance-stijlen of speel in bandvorm de sterren uit de hemel. Let’s go.

MUSICAL

We gaan aan de slag met verschillende nummers en scenes uit de geweldige musical The Greatest Showman en remixen dit tot onze eigen productie. Schitter in een groot orkest, leer alles over jazz en show-musicaldans, zingen en acteren. The stage is yours!

Meer hierover (en meer masterclasses) maken we binnenkort bekend.

De Fulkaan Simmer Akademy barst los

De Fulkaan Simmer Akademy barst los

De data én de eerste docenten voor de Fulkaan Simmer Akademy van 2019 zijn bekend! Ondermeer Broken Brass en Miryanna van Reeden geven van 19 tot en met 24 augustus toffe masterclasses in De Lawei.

Je favoriete feestmeesters van Broken Brass trappen de Simmer Akademy af met een energieke masterclass over samenspel én speelplezier. Het perfecte begin van een week lang knallen. Actrice Miryanna van Reeden (bekend van GTST, Dokter Tinus, Fissa) komt voor een verdiepende theaterworkshop naar de Simmer Akademy.

Zangdocente Eke Salomé speelde ondermeer in Jesus Christ Superstar, Hair en Les Miserables en komt voor een masterclass lied-interpretatie naar de Simmer Akademy. Met Eke werk je aan zangtechniek en maak je materiaal voor de eindpresentatie. En met DOX! vier je de diversiteit, ontwikkel je je performance skills én verleg je je eigen grens! Een toonaangevend gezelschap voor jongerentheater uit Utrecht, dat staat voor grensverleggend en eigenwijs theater.

Alle praktische informatie over de Simmer Akademy van 2019 op een rijtje

  • 19 t/m 24 augustus 2019
  • Schouwburg De Lawei, Drachten
  • De masterclasses en cross-overs zijn op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag
  • Woensdag ben je vrij
  • De lesdagen zijn van 9.30 tot 16.00 uur
  • Lunch wordt verzorgd
  • Eindpresentatie op zaterdag 24 augustus voor ouders, vrienden en belangstellenden. Save the date!

Meer info volgt snel – stay tuned

Disclaimer

Fulkaan is een initiatief van Keunstwurk en wordt mede mogelijk gemaakt door: OMF, SAKO en STAF.

Wil je meer weten over hoe wij omgaan met cookies en welke wij exact gebruiken? Lees ons privacybeleid.

Fulkaan wordt mogelijk gemaakt door: