Projecten

Fulkaan maakt talentontwikkeling mogelijk. Zo werken we met veel festivals, podia, verenigingen en concoursen samen om muzikaal talent in de schijnwerpers te zetten. We zijn bijzonder trots dat we aan de basis hebben gestaan van de volgende projecten:

Fulkaan x VERS!Festival: Workshop broken brass

Een hele toffe workshop die je driedubbeldik in je agenda mag zetten: onze vrienden van Broken Brass geven tijdens VERS Festival in Sneek een uniek inkijkje in de sound van de band! 

Tijdens deze Fulkaanworkshop studeer je een stel hard hitting brass power-composities in met de bandleden. ‘s Avonds speel je met Broken Brass (en een mystery guest) mee tijdens de opening van VERS! 

– Zaterdag 8 februari
– 14.00 – 17.00 uur
– Het Bolwerk, Sneek
– gratis toegang, wel aanmelden via deze link:

Fulkaan x NNO: win een NNO-solist

Het Noord-Nederlands Orkest stelt een muzikant naar keuze beschikbaar aan een Friese hafabra-vereniging. Dus pak deze unieke kans!

De NNO-musicus speelt mee bij de uitvoering, is aanwezig bij een aantal repetities langs én geeft een workshop of masterclass aan de vereniging. Perfecte mogelijkheid dus om de vereniging naar een hoger niveau te tillen of dat stuk te spelen wat altijd al op de verlanglijst stond!

Wat moet je daarvoor doen?
Heel simpel. Schrijf een plannetje van maximaal twee A4-tjes met daarop antwoord op een aantal vragen en punten (en mail dit naar info@fulkaan.nl)

Fulkaan x ananazz = fulkananazz

Fulkaan <3 Ananazz, een muzikale talent broedplaats waar jongeren uit Leeuwarden e.o. leren samen spelen, uit het hoofd spelen, improviseren en performen, onder leiding van Kees Romers.

Fulkaan ondersteunt het sappigste bandje van Friesland met het maken van muzikale meters door o.a. (het regelen van) optredens, actief betrekken bij de Simmer Academy 2019 en gerichte ondersteuning waar nodig.

In hun global village music is afro-funk, jazz en soul te horen. Ze spelen zowel bestaande als eigen stukken en brachten in 2017 zelfs een EP uit met afro-funk nummers. De groep is sinds 2015 ook onderdeel van stichting Friejam.

De afgelopen jaren was Ananazz o.a. te zien en te horen tijdens het Leeuwarder Straatfestival, Serious Record, Oerol, City Jazz, Vers! Festival, Freeze Festival en European Youth Music Festival in San Sebastian. 

Fulkaan x OMF x Youngworks

Workshop 30 november: jongeren porren voor muziek 

Hoe zijn jongeren te porren voor muziek? Wat kunnen we vanaf morgen anders doen om jong muziektalent te binden en te boeien? We dagen de deelnemers uit om te kijken vanuit de ogen van de tiener. Gratis toegankelijk via inschrijving! 

Locatie: Nummer 39, Voorstreek 39, Leeuwarden.
De bijeenkomst start om 9:30 (inloop vanaf 9:00) en eindigt om 12:30. Daarna is iedereen van harte welkom om te blijven napraten.

Fulkaan x explore the north: Pete lockett

Meesterpercussionist komt naar Friesland voor exclusieve performance én workshops 

De wereldberoemde Britse percussionist Pete Lockett, bekend van vele samenwerkingen met artiesten als Björk en Amy Winehouse en als componist voor verschillende James Bondfilms, en het Pasveerkorps Leeuwarden (onder leiding van David van der Heide) presenteren op Explore the North de wondere wereld van Indiase ritmiek en de bijbehorende ritmische taal (Konnakol). Ze spelen daar voor het eerst een speciaal gecomponeerd stuk rondom deze taal, met onze vrienden van het Pasveerkorps.

Voor dit project werkt Fulkaan samen met Explore the North, Keunstwurk, Pete Lockett, Pasveerkorps Leeuwarden, David van der Heide en Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân (OMF).

Aanmelden workshop Dokkum: klik hier.
Aanmelden workshop Sneek: klik hier.

fulkaan x Domela Passie

 Zing mee in de Domela Passie van Meindert Talma 

Zing je graag? Heb je koorervaring? Altijd al mee willen doen in een grote koorproductie én op willen treden op een paar toffe festivals en podia? Dan is dit je kans! De Domela Passie is op zoek naar enthousiaste zangers en zangeressen die mee willen zingen op zijntour door Nederland.

 

fulkaan x benjamin herman

Saxofoonworkshop van een eindbaas

We hebben een grote naam weten te strikken voor een te gekke workshop! Saxofoonbaas Benjamin Herman staat op 6 november in het Posthuistheater in Heerenveen en geeft die middag speciaal voor Fulkaan een saxofoonworkshop. Benjamin legt je die middag van alles uit over improviseren en afhankelijk van niveau, leeftijd en ambitie gaat hij in op de details. Hij geeft luistervoorbeelden, gaat veel voorspelen en heeft er – net als wij – veel zin in.

Fulkaan SIMMER AKADEmy 2019

Een intensieve summer school vol masterclasses, workshops en cross-overs, voor dansers, zangers, acteurs en muzikanten

Klik hier voor de aftermovie 

  • Docenten: Krystl, Broken Brass Ensemble, DOX, Eke Salomé, Rie-Jetske Komen, Shara Maaskant (XYUSUFBOSS), Geert-Jan Kroon, Rodney Elzer, Patrick de Haan, Trieneke Verbeek, Cato Steemers, KUO, Carlo Scheldwacht e.a.

Fulkaan x Oranjewoud Festival

In samenwerking met Oranjewoud Festival biedt Fulkaan drie te gekke workshops aan op donderdag 30 mei, speciaal voor jong Fries talent.

  • Workshop Julia Philippens | strijkers en blazers
  • Workshop Youth Percussion Pool | slagwerkers
  • Masterclass Andreas Mader | saxofonisten

fulkaan x freeze: Yakumo Orchestra

Yakumo Orchestra is opgezet als Fulkaan-project voor Freeze, waar klassiek en pop elkaar enorm versterken. De band schopte het zelfs tot het legendarische Glastonbury Festival.

Yakumo Orchestra wordt gevormd door Yakumo, vocalist Hiltje Andringa (Cosmic U) en een aantal klassiek geschoolde muzikanten. Yakumo bestaat uit Chris Mulder en Atser Damsma. Met hun percussieve, hypnotiserende tracks nemen ze je mee naar een tropische planeet ergens in de uithoeken van ons melkwegstelsel. De combinatie van Yakumo, Hiltje Andringa en de klassiek geschoolde muzikanten resulteert in een unieke sound.

fulkaan x Explore the North: ANCHORSONG EN RISATA KWARTET

Fulkaan koppelt voor Explore the North de Japanse producer Anchorsong aan het Friese strijkkwartet Risata.

De jonge Anchorsong belandde in 2016 al in de top vijf van BBC’s Album of the Year. Hoewel de Japanse producer vaak solo optreedt, werkt hij ook regelmatig samen met strijkkwartetten om zijn elektronische live-muziek nog meer lading te geven. Daarom heeft Fulkaan voor Explore the North (november 2018), Anchorsong gekoppeld aan het Friese strijkkwartet Risata. Dit jonge en ambitieuze kwartet geeft een extra speelse lading aan zijn psychedelische en dansbare show. Risata is voortgekomen uit het Frysk Jeugd Orkest.

fulkaan x LF2018: Seis Oere Thús (openingslied)

Tijdens de Simmer Akademy van 2018 gaf zangers Nynke Laverman de primeur van het openingslied van Leeuwarden Fryslân 2018.

Het lied ‘Seis Oere Thús’ vormt de rode draad voor de Simmer Akademy van 2018 én is de inspiratiebron voor de workshops die de deelnemers volgen. Zo ging de theatergroep aan de slag met de tekst van het nummer en werden er geluidsopnames gemaakt van deelnemers die het lied spelen en zingen.

“Het lied daagt mensen uit het verleden niet los te laten, maar het onderdeel te laten zijn van de toekomst. Durf naar voren te kijken, dat is waar het lied over gaat”, legt Laverman uit. Het vormt de rode draad in het lied, met als belangrijkste zin ‘Set dyn tosken yn de nije tiid’, als verwijzing naar de nieuwe generatie die het in de nieuwe tijd voor het zeggen zal hebben en uitgedaagd wordt na te denken over wat we met onze provincie willen. Vanuit die gedachte is het nog mooier dat de jonge deelnemers aan de Simmer Akademy voor het eerst aan de slag gaan met het lied.”

Disclaimer

Fulkaan is een initiatief van Keunstwurk en wordt mede mogelijk gemaakt door: OMF, SAKO en STAF.

Wil je meer weten over hoe wij omgaan met cookies en welke wij exact gebruiken? Lees ons privacybeleid.

Fulkaan wordt mogelijk gemaakt door: