Projecten

Fulkaan maakt talentontwikkeling mogelijk. Zo werken we met veel festivals, podia, verenigingen en concoursen samen om muzikaal talent in de schijnwerpers te zetten. We zijn bijvoorbeeld bijzonder trots dat de volgende projecten onder onze vleugels hebben plaatsgevonden:

Fulkaan x Oranjewoud Festival

In samenwerking met Oranjewoud Festival biedt Fulkaan drie te gekke workshops aan op donderdag 30 mei, speciaal voor jong Fries talent.

  • Workshop Julia Philippens | strijkers en blazers
  • Workshop Youth Percussion Pool | slagwerkers
  • Masterclass Andreas Mader | saxofonisten

Yakumo Orchestra

Yakumo Orchestra is in 2014 opgezet als Fulkaan-project voor Freeze, waar klassiek en pop elkaar enorm versterken. De band schopte het zelfs tot het legendarische Glastonbury Festival.

Yakumo Orchestra wordt gevormd door Yakumo, vocalist Hiltje Andringa (Cosmic U) en een aantal klassiek geschoolde muzikanten. Yakumo bestaat uit Chris Mulder en Atser Damsma. Met hun percussieve, hypnotiserende tracks nemen ze je mee naar een tropische planeet ergens in de uithoeken van ons melkwegstelsel. De combinatie van Yakumo, Hiltje Andringa en de klassiek geschoolde muzikanten resulteert in een unieke sound.

Anchorsong en Risata Kwartet op Explore the North

Fulkaan koppelt voor Explore the North de Japanse producer Anchorsong aan het Friese strijkkwartet Risata.

De jonge Anchorsong belandde in 2016 al in de top vijf van BBC’s Album of the Year. Hoewel de Japanse producer vaak solo optreedt, werkt hij ook regelmatig samen met strijkkwartetten om zijn elektronische live-muziek nog meer lading te geven. Daarom heeft Fulkaan voor Explore the North (november 2018), Anchorsong gekoppeld aan het Friese strijkkwartet Risata. Dit jonge en ambitieuze kwartet geeft een extra speelse lading aan zijn psychedelische en dansbare show. Risata is voortgekomen uit het Frysk Jeugd Orkest.

Seis Oere Thús (LF2018 openingslied)

Tijdens de Simmer Akademy van 2018 gaf zangers Nynke Laverman de primeur van het openingslied van Leeuwarden Fryslân 2018.

Het lied ‘Seis Oere Thús’ vormt de rode draad voor de Simmer Akademy van 2018 én is de inspiratiebron voor de workshops die de deelnemers volgen. Zo ging de theatergroep aan de slag met de tekst van het nummer en werden er geluidsopnames gemaakt van deelnemers die het lied spelen en zingen.

“Het lied daagt mensen uit het verleden niet los te laten, maar het onderdeel te laten zijn van de toekomst. Durf naar voren te kijken, dat is waar het lied over gaat”, legt Laverman uit. Het vormt de rode draad in het lied, met als belangrijkste zin ‘Set dyn tosken yn de nije tiid’, als verwijzing naar de nieuwe generatie die het in de nieuwe tijd voor het zeggen zal hebben en uitgedaagd wordt na te denken over wat we met onze provincie willen. Vanuit die gedachte is het nog mooier dat de jonge deelnemers aan de Simmer Akademy voor het eerst aan de slag gaan met het lied.”

Disclaimer

Fulkaan is een initiatief van Keunstwurk en wordt mede mogelijk gemaakt door: OMF, SAKO en STAF.

Wil je meer weten over hoe wij omgaan met cookies en welke wij exact gebruiken? Lees ons privacybeleid.

Fulkaan wordt mogelijk gemaakt door: