Projecten

Fulkaan maakt talentontwikkeling mogelijk. Zo werken we met veel festivals, podia, verenigingen en concoursen samen om muzikaal talent in de schijnwerpers te zetten. We zijn bijzonder trots dat we aan de basis hebben gestaan van de volgende projecten:

Fulkaan x OMF x Youngworks

Workshop 30 november: jongeren porren voor muziek 

Hoe zijn jongeren te porren voor muziek? Wat kunnen we vanaf morgen anders doen om jong muziektalent te binden en te boeien? We dagen de deelnemers uit om te kijken vanuit de ogen van de tiener. Gratis toegankelijk via inschrijving! 

Locatie: Nummer 39, Voorstreek 39, Leeuwarden.
De bijeenkomst start om 9:30 (inloop vanaf 9:00) en eindigt om 12:30. Daarna is iedereen van harte welkom om te blijven napraten.

Fulkaan x explore the north: Pete lockett

Meesterpercussionist komt naar Friesland voor exclusieve performance én workshops 

De wereldberoemde Britse percussionist Pete Lockett, bekend van vele samenwerkingen met artiesten als Björk en Amy Winehouse en als componist voor verschillende James Bondfilms, en het Pasveerkorps Leeuwarden (onder leiding van David van der Heide) presenteren op Explore the North de wondere wereld van Indiase ritmiek en de bijbehorende ritmische taal (Konnakol). Ze spelen daar voor het eerst een speciaal gecomponeerd stuk rondom deze taal, met onze vrienden van het Pasveerkorps.

Voor dit project werkt Fulkaan samen met Explore the North, Keunstwurk, Pete Lockett, Pasveerkorps Leeuwarden, David van der Heide en Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân (OMF).

Aanmelden workshop Dokkum: klik hier.
Aanmelden workshop Sneek: klik hier.

fulkaan x Domela Passie

Zing mee in de Domela Passie van Meindert Talma 

Zing je graag? Heb je koorervaring? Altijd al mee willen doen in een grote koorproductie én op willen treden op een paar toffe festivals en podia? Dan is dit je kans! De Domela Passie is op zoek naar enthousiaste zangers en zangeressen die mee willen zingen op zijn najaarstour langs Worm Rotterdam, Paradiso Amsterdam en Posthuistheater Heerenveen.

 

fulkaan x benjamin herman

Saxofoonworkshop van een eindbaas

We hebben een grote naam weten te strikken voor een te gekke workshop! Saxofoonbaas Benjamin Herman staat op 6 november in het Posthuistheater in Heerenveen en geeft die middag speciaal voor Fulkaan een saxofoonworkshop. Benjamin legt je die middag van alles uit over improviseren en afhankelijk van niveau, leeftijd en ambitie gaat hij in op de details. Hij geeft luistervoorbeelden, gaat veel voorspelen en heeft er – net als wij – veel zin in.

Fulkaan SIMMER AKADEmy 2019

Een intensieve summer school vol masterclasses, workshops en cross-overs, voor dansers, zangers, acteurs en muzikanten

Klik hier voor de aftermovie 

  • Docenten: Krystl, Broken Brass Ensemble, DOX, Eke Salomé, Rie-Jetske Komen, Shara Maaskant (XYUSUFBOSS), Geert-Jan Kroon, Rodney Elzer, Patrick de Haan, Trieneke Verbeek, Cato Steemers, KUO, Carlo Scheldwacht e.a.

Fulkaan x Oranjewoud Festival

In samenwerking met Oranjewoud Festival biedt Fulkaan drie te gekke workshops aan op donderdag 30 mei, speciaal voor jong Fries talent.

  • Workshop Julia Philippens | strijkers en blazers
  • Workshop Youth Percussion Pool | slagwerkers
  • Masterclass Andreas Mader | saxofonisten

Yakumo Orchestra

Yakumo Orchestra is in 2014 opgezet als Fulkaan-project voor Freeze, waar klassiek en pop elkaar enorm versterken. De band schopte het zelfs tot het legendarische Glastonbury Festival.

Yakumo Orchestra wordt gevormd door Yakumo, vocalist Hiltje Andringa (Cosmic U) en een aantal klassiek geschoolde muzikanten. Yakumo bestaat uit Chris Mulder en Atser Damsma. Met hun percussieve, hypnotiserende tracks nemen ze je mee naar een tropische planeet ergens in de uithoeken van ons melkwegstelsel. De combinatie van Yakumo, Hiltje Andringa en de klassiek geschoolde muzikanten resulteert in een unieke sound.

Anchorsong en Risata Kwartet op Explore the North

Fulkaan koppelt voor Explore the North de Japanse producer Anchorsong aan het Friese strijkkwartet Risata.

De jonge Anchorsong belandde in 2016 al in de top vijf van BBC’s Album of the Year. Hoewel de Japanse producer vaak solo optreedt, werkt hij ook regelmatig samen met strijkkwartetten om zijn elektronische live-muziek nog meer lading te geven. Daarom heeft Fulkaan voor Explore the North (november 2018), Anchorsong gekoppeld aan het Friese strijkkwartet Risata. Dit jonge en ambitieuze kwartet geeft een extra speelse lading aan zijn psychedelische en dansbare show. Risata is voortgekomen uit het Frysk Jeugd Orkest.

Seis Oere Thús (LF2018 openingslied)

Tijdens de Simmer Akademy van 2018 gaf zangers Nynke Laverman de primeur van het openingslied van Leeuwarden Fryslân 2018.

Het lied ‘Seis Oere Thús’ vormt de rode draad voor de Simmer Akademy van 2018 én is de inspiratiebron voor de workshops die de deelnemers volgen. Zo ging de theatergroep aan de slag met de tekst van het nummer en werden er geluidsopnames gemaakt van deelnemers die het lied spelen en zingen.

“Het lied daagt mensen uit het verleden niet los te laten, maar het onderdeel te laten zijn van de toekomst. Durf naar voren te kijken, dat is waar het lied over gaat”, legt Laverman uit. Het vormt de rode draad in het lied, met als belangrijkste zin ‘Set dyn tosken yn de nije tiid’, als verwijzing naar de nieuwe generatie die het in de nieuwe tijd voor het zeggen zal hebben en uitgedaagd wordt na te denken over wat we met onze provincie willen. Vanuit die gedachte is het nog mooier dat de jonge deelnemers aan de Simmer Akademy voor het eerst aan de slag gaan met het lied.”

Disclaimer

Fulkaan is een initiatief van Keunstwurk en wordt mede mogelijk gemaakt door: OMF, SAKO en STAF.

Wil je meer weten over hoe wij omgaan met cookies en welke wij exact gebruiken? Lees ons privacybeleid.

Fulkaan wordt mogelijk gemaakt door: