Fulkaan x De Lawei: kerstvoorstelling

nov 20, 2020 | Nieuws, workshops

De Lawei in Drachten organiseert een bijzondere kerstvoorstelling en Fulkaan doet mee! Voor deze kerstshow zoeken we muzikanten, acteurs en dansers van 13 tot 18 jaar. Samen met coaches Luc Hudepohl (Broken Brass), Brecht Wassenaar (Tryater) en Mayke van Veldhuizen (freelance danseres) ga je aan de slag met de voorstelling. De repetities zijn op 13, 15, 16 en 18 december. Vervolgens speel je de voorstelling de week daarop voor het publiek! Ben je in de kerstvakantie beschikbaar en lijkt het je tof om mee te werken aan deze productie in de grote zaal van De Lawei? Vul dan onderstaand aanmeldformulier in. 

Het verhaal…
Een karavaan van burgers, buitenlui en vreemde snuiters trekt door het land, op zoek naar een thuis. Ze belanden in de grote zaal van De Lawei, waar ze hun kamp opslaan. De mensen vieren feest, maken kabaal en dansen erop los. Door een onverwachte ontmoeting wordt de boel flink door elkaar geschud. Kunnen ze in de grote zaal blijven of begint de reis opnieuw? 

De Lawei in Drachten organiseert dit jaar een spectaculaire kerstvoorstelling. In een reis door het pand kom je langs zes verschillende optredens. Het wordt een feestelijke show met dans, circus, musical, film en muziek! Dit wil je niet missen. 

Met deze professionals ga je aan de slag:

Luc Hudepohl – muziek
Luc studeerde aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Tijdens zijn studie begon Luc als trompettist bij Broken Brass. Een wervelwind van een brassband die inmiddels 400 shows in 16 verschillende landen hebben gespeeld. Ook speelt hij bij het muzikale duo De Geldwolven. Luc componeert en schrijft zelf ook nummers. Momenteel schrijft hij met Broken Brass aan nieuwe nummers en aan de muziekscore voor een nieuwe theatervoorstelling. Bij projecten stuurt Luc regelmatig professionele- en amateurmuzikanten aan. Zo ook tijdens de kerstvoorstelling in de Lawei!

Brecht Wassenaar – theater
Brecht Wassenaar woont in Leeuwarden en is freelance actrice, regisseur en theaterdocent. Deze culturele duizendpoot werkt als actrice bij theatergezelschap Tryater, speelt in het kinderprogramma Harry Hazza en regisseert elk seizoen een voorstelling. Dit laatste doet ze zowel bij amateurverenigingen voor jongeren als openluchtspelen. Ook geeft ze theaterlessen op scholen en bij culturele instellingen. Dat doet ze allemaal met veel plezier Brecht kan niet wachten om met jullie aan de slag te gaan om een toffe voorstelling neer te zetten!

Mayke van Veldhuizen – dans
Mayke groeide op in Akkrum en danste tijdens haar middelbare schooltijd bij Tialda Goodijk, Jeugd Dansopleiding Fryslân en Dance Explosion. Na haar eindexamen begon Mayke aan een studie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ze danste onder andere in choreografieën van Maurice Causey, Sanne Cliffor, Jamie de Groot en Sacha Waltz. Nu werkt ze als freelance danser, docent en choreograaf en maakt ze haar eigen producties voor festivals en theaters. 

Belangrijke informatie

We zijn op zoek naar:

 • 12 acteurs
 • 9 dansers
 • 3 drummers
 • 3 basgitaristen
 • 15 blazers

*Van de muzikanten vragen we minimaal vier jaar les en/of ervaring. 

Repetitieperiode:
Zondag 13 december 10:00 tot 17:00 uur
Maandag 14 december 18:00 tot 21:00 uur (alleen dansers)
Dinsdag 15 december 18:00 tot 21:00 uur 
Woensdag 16 december 18:00 tot 21:00 uur 
Vrijdag 18 december 15:00 tot 22:00 uur (doorloop en generale)

Voorstellingen:
Elk blok bestaat uit een mix van middag- en avondvoorstellingen. Houd er rekening mee dat er per blok een beperkt aantal plekken voor acteurs, dansers en muzikanten is. 

 • Blok A
  19, 20, 22, 23, 26 en 28 december
 • Blok B
  19, 20, 22, 29 december en 1 en 2 januari
 • Blok C
  23, 26, 28, 29 december en 2 en 3 januari