Zing mee in de Domela Passie van Meindert Talma

door | okt 2, 2019

Zing je graag? Heb je koorervaring? Zou je graag eens mee willen doen in een koorproductie en op willen treden op o.a. festivals? Dan is dit je kans! De Domela Passie is op zoek naar enthousiaste zangers en zangeressen die mee willen zingen tijdens de tour. We zoeken zangers en zangeressen die minstens 1 jaar ervaring hebben op het gebied van zang/koormuziek. 

LET OP: Wegens overweldigend succes zit het projectkoor voor het optreden op Explore the North al helemaal VOL. 
Voor de tour langs diverse Nederlandse podia en festivals zijn we nog wél op zoek naar koorleden. Daar is alleen nog plek voor Enschede (10 januari). 

De Domela Passie
Op 18 november is het precies honderd jaar geleden dat de grondlegger van het Nederlandse socialisme Ferdinand Domela Nieuwenhuis (1846-1919) overleed. Om zijn persoon en zijn strijd te herdenken en om zijn gedachtegoed te vieren is 2019 uitgeroepen tot het officiële Domela-jaar. Reden genoeg voor Meindert Talma om zijn nieuwe voorstelling te baseren op het leven van dit zowel geliefde als gehate figuur. Ferdinand Domela Nieuwenhuis werd in 1888 door de Friezen gekozen als eerste socialist in de Tweede Kamer en was daar tot 1891 de enige. Hij wordt gezien als grondlegger van het Nederlands socialisme en het anarchisme en was zowel een geliefd als een gehaat figuur. Domela zette zich op vele manieren in voor de strijd tegen maatschappelijk onrecht. In Friesland had hij een grote aanhang die hem op uitbundige wijze vereerde, Domela werd er gezien als ‘ús verlosser’. Als geboren en getogen Fries in het dorp Surhuisterveen kent Talma de verhalen over Domela als geen ander. Meindert schreef al op de middelbare school een scriptie over de armoedige roots van Domela en is de perfecte kandidaat voor het vertolken van Domela’s levensverhaal. Eerder maakte Talma al muzikale levensverhalen over onder meer dammer Jannes van der Wal en kunstenaar H.N. Werkman.

Beschikbaarheid en uitvoeringen

Repetitiedatum voor de tour-optredens in 2020 wordt zsm bekendgemaakt.

De optredens in de tour: 

30 november WORM (Rotterdam) = VOL!
15 december Paradiso (Amsterdam) = VOL!
19 december Posthuis Theater (Heerenveen) = VOL!
28 december Winterzinnen Festival (Dwingeloo) = VOL!
10 januari Metropool (Enschede) 
18 januari Lutherse Kerk (Groningen, ESNS) = VOL!
24 januari Vera (Groningen) = VOL!
29 februari Burgerweeshuis (Deventer) = VOL!
8 maart Iduna (Drachten) = VOL!

 

Deelnemen en kosten
Je kan je hieronder aanmelden. Via dit formulier ontvangen wij graag alle contactgegevens (naam, e-mail en telefoonnummer). Ook willen we graag weten of je Sopraan, Alt, Tenor of Bas bent. Je kunt 1 persoon per keer opgeven. 

Kosten voor deelname aan de repetitie + concert(en) in de tour bedragen 15,- euro per persoon (ongeacht het aantal optredens wat je mee wilt doen). Dit is inclusief alle bladmuziek, vervoer naar de optredens (en lunch, koffie en thee tijdens de repetitie voor de tour). Je kunt op de repetitiedag – datum en locatie volgen zsm -contact betalen. Na je aanmelding ontvang je de bladmuziek per mail.

Mocht je verder nog vragen en of opmerkingen hebben, kun je altijd mailen naar g.roorda@keunstwurk.nl

Disclaimer

Fulkaan is een initiatief van Keunstwurk en wordt mede mogelijk gemaakt door: OMF, SAKO en STAF.

Wil je meer weten over hoe wij omgaan met cookies en welke wij exact gebruiken? Lees ons privacybeleid.

Fulkaan wordt mogelijk gemaakt door: