Gearchiveerd: Geert Jan Kroon

door | aug 6, 2019

Geert Jan Kroon (1981) is een motivator, inspirator en creatieve chaoot die mensen aan wil zetten en de vonk van de muziek wil overbrengen.

Met een achtergrond in de muziekwetenschap is Geert Jan gaan dirigeren en componeren. Eerst vanuit een muzikale honger om te creëren maar gaandeweg meer om mensen te inspireren en ze kracht te geven. Geraakt door de ideeën van Itay Talgam en Benjamin Zander zoekt hij in zijn werk als dirigent, componist, jurylid, docent, spreker en muziekjournalist naar manieren om muzikanten hun eigen verhaal te laten vertellen en het publiek iets te laten ervaren dat groter is dan henzelf.

In projecten, zoals Lûd fan de Middelsee, brengt hij grote groepen muzikanten samen in één doel en geeft hij het publiek een prachtige ervaring door zijn emotioneel resonerende muziek. Een ander succes is een jeugdband zonder zelfvertrouwen in twee maanden om toveren naar een winnend team door inspiratie en het geven van vertrouwen. Zijn doel is uiteindelijk om de mensen om hem heen ‘aan’ te zetten. Of zoals Zander het verwoordt: “succes meet je aan hoeveel glinsterende ogen je om je heen hebt.”

 

 

Disclaimer

Fulkaan is een initiatief van Keunstwurk en wordt mede mogelijk gemaakt door: OMF, SAKO en STAF.

Wil je meer weten over hoe wij omgaan met cookies en welke wij exact gebruiken? Lees ons privacybeleid.

Fulkaan wordt mogelijk gemaakt door: