Alle workshops Simmer Akademy op een rijtje!

jun 9, 2023 | Nieuws

Programma Simmer Akademy

Dit jaar staat de Simmer Akademy in teken van het thema De Grins Oer. Samen met bekende Nederlandse artiesten nemen we je mee naar verschillende culturen en landen. In de ochtend volg je workshops en in de middag oefen je voor het eindconcert!

Dag 1: knallen met de Omniband! 
De knallende openingsworkshop van de Omniband wil je niet missen! Deze muziektheatergroep bestaat uit Jochem van Hoogdalem, Sander Borst en Douwe Nauta. Het trio treed overal op waar je het niet verwacht. In de gevangenis, op straat of in het toilet. Ze maken muziek met lef en humor en dit gaan ze jou ook leren.

In de middag zijn er orkestrepetities o.l.v. Stefan de Groot en is er groepsles door Wilbert ZwierRoel Jan JongsmaFardau vd Woude en Justine Gerretsen waarbij je aan de slag gaat met ensemblespel.

Dag 2: workshops wereldmuziek
Zangers gaan met niemand minder dan Pearl Jozefzoon aan de slag. De oud-finaliste van The Voice of Holland heeft genoeg tips en tricks in de aanbieding om jouw zangtalent naar het volgende niveau te brengen! Slagwerkers krijgen een workshop Iraanse percussie door Pouriya Jaberi. De in Iran geboren muzikant speelt op festivals over de hele wereld om de muziek uit zijn vaderland te delen. Blazers en alle overige instrumenten starten deze dag met een workshop klezmermuziek door klezmerband Di Gojim. Deze Joodse feestmuziek laat je dansen, lachen, huilen en dat allemaal tegelijkertijd.

Dag 3: kies wat jij leuk vindt
Je hebt deze dag keuze uit drie workshops:
– Workshop directie door Anne van den Berg
– Workshop arrangeren/componeren door Ivo Kouwenhoven
– Workshop improvisatie door Jan Ruerd Oosterhaven

Dag 4: podiumpresentatie en marcheren door de straten
Een deel van de deelnemers gaat aan de slag met de workshop podiumpresentatie door Bas Duister. Met zelfvertrouwen op het podium staan, hoe doe je dat? Een ander deel van de deelnemers doet mee aan de workshop marcheren/exercitie door Robert van Es. Deze workshop is in samenwerking met het Orkest Koninklijke Marechaussee en je gaat daadwerkelijk de straat op om je marcheerskills bij te spijkeren.

In de middag repeteer je met het Groot Simmer Akademy Orkest onder leiding van Stefan de Groot muziek van over de hele wereld. Keltisch, folk, salsa, bossa nova en klassiek: pak je muzikale backpack alvast maar in!

Dag 5: geef ze een daverend applaus…
De slotdag staat in het teken van een spetterende eindvoorstelling. Net als vorig jaar gaat regisseur Celine Wierda samen met jou bedenken hoe deze eruit gaat komen te zien. Het wordt zeker geen saai concertje, maar een denderende show waarin jij en al je Simmer Akademy vrienden kunnen laten zien wat jullie geleerd hebben! Van 19:00 tot 20:00 uur sta jij op het podium te knallen.

 

Meld je nu aan voor de Simmer Akademy!